Húsz tonna csontliszt semmisült meg

Húsz tonna csontliszt semmisült meg abban a tűzben, ami a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón, egy raktárban keletkezett; a lángokat harminc tűzoltó fékezte meg – tájékoztatta a miskolci tűzoltóság szóvivője szombaton az MTI-t.

MNO
2011. 09. 03. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bódi Zoltán elmondta, hogy péntek este – egyelőre tisztázatlan körülmények között – tűz keletkezett a körülbelül 80-szor 30 méteres alapterületű, vasbeton szerkezetű raktárban Szikszón. Az állatifehérje-feldolgozó üzem raktárában 200 tonnánál nagyobb mennyiségben, egy köbméteres műanyag zsákokban, csontlisztet tároltak.

A tűzjelzés után – hármas riasztási fokozat alapján – a miskolci, az encsi és a kazincbarcikai tűzoltóság járműivel vonultak a helyszínre. A harminc tűzoltó összesen nyolc vízsugárral kezdte oltani a sűrű füsttel telített raktárban izzó csontlisztet és a műanyag zsákokat – ismertette.

Hozzátette: a több órán át tartó oltási munkálatok és a szellőztetés után az elsődleges kárfelmérés alapján összesen 800-1000 négyzetméteren mintegy húsz tonna csontliszt semmisült meg. A nagy hő miatt az épület vasbeton szerkezete is több helyen károsodott. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésének okát szakértők vizsgálják – mondta Bódi Zoltán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.