Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Iskolajátékkal nyert a Real Madrid

Ritkán látható szép gólokat szerezve győzött az Ajax ellen a Real Madrid, így vezeti a Bajnokok Ligája D csoportját. Az A jelű négyesben a Manchester Cityt Gomez duplájával két vállra fektető Bayern München áll az élen, a B-ben a Lille-lel döntetlenező Trabzonspor (az Inter nyert Moszkvában), a C-ben pedig a Manchester United otthonában kis híján óriási bravúrt elért, 0–2-ről fordított, végül 3–3-ra végzett Basel vezet.

Pintér Patrick
2011. 09. 28. 6:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A csoport

Mario Gomez duplájával győzte le a Manchester Cityt a Bayern München a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A német csatár előbb a Ribéry lövése után Hartról kipattant labdát vágta közelről a hálóba, majd Kross bal oldali szabadrúgását követően szinte ugyanez a jelenet ismétlődött meg: Hart védett, de éppen Gomez elé tenyerelte a labdát, aki most sem hibázott.

A csoport másik mérkőzésén is hazai siker született, a Napoli Hamsík öt méterről leadott védhetetlen lövésével, valamint Cavani büntetőből elért találatával győzte le a még rúgott gól és pont nélkül álló Villarrealt.

Eredmények:
Bayern München–Manchester City 2–0 (Gomez 2)
Napoli–Villarreal 2–0 (Hamsík, Cavani – 11-esből)
Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Napoli 4, 3. Manchester City 1, 4. Villarreal 0.

B csoport

Moszkvában már közvetlenül a mérkőzés elején megszerezte a vezetést az Inter, egy jobb oldali szöglet után a hazaiak kapusa továbbütötte a labdát a hosszú oldal felé, pechjére Lúcio éppen ott tartózkodott, aki így az üresen maradt hálóba belsőzött. Alig több mint negyedórával később Nagamoto viharzott el a jobb oldalon, erősen középre adott, Pazzini pedig nem hibázott. A hazaiak azonban nem adták fel, Dzagojev szabadrúgásgóljával még a félidő vége előtt szépítettek, majd a hajrában a kék hajú Vágner Love bombájával egyenlítettek is. Alig egy perccel később jött azonban a hidegzuhany, Zárate kapott egy szép labdát az oroszok térfelének közepén, maga elé tette azt, és laposan a jobb alsóba ágyúzott. Az Inter így nyerni tudott az orosz fővárosban.

Törökországban döntetlenre végzett egymással a Trabzonspor és a Lille: Sow a vendégeket juttatta előnyhöz az első félidőben, amikor cimbalomszögből gurított a hazai kapuba, az egyenlítő gól pedig tizenegyesből esett. A Trabzonspor így továbbra is csoportja élén áll.

Eredmények:
CSZKA Moszkva–Internazionale 2–3 (Dzagojev, Vágner Love, ill. Lúcio, Pazzini, Zárate)
Trabzonspor–Lille 1–1 (Colman – 11-esből, ill. Sow)
Az állás: 1. Trabzonspor 4 pont, 2. Internazionale 3, 3. Lille 2, 4. CSZKA Moszkva 1.

C csoport

Danny Welbeck két perc alatt kétszer is bevette a Basel kapuját, így már negyedóra elteltével megnyugtató előnyt szerzett a Manchester United az Old Traffordon. F. Frei azonban egy bal oldali szöglet után kipattant labdát a hálóba lőtt a második félidő elején, ezzel szépített a Basel. Majd A. Frei fejesével egyenlített, sőt ugyanő értékesített egy könnyű szívvel befújt büntetőt is. Érett tehát a meglepetés. Ám az MU Young 90. percben elért fejesgóljával egy pontot mégis megmentett.

A Benfica César góljával győzött az Otelul Galati otthonában, így holtversenyben a svájci együttessel az élen áll csoportjában. A Vörös Ördögök csak harmadikok.

Eredmények:
Manchester United–Basel 3–3 (Welbeck 2, Young, ill. A. Frei 2, egyet 11-esből, F. Frei)
Otelul Galati–Benfica 0–1 (César)
Az állás: 1. Basel 4, pont, 2. Benfica 4, 3. Manchester United 2, 4. Otelul Galati 0.

D csoport

Bafetimbi Gomis zseniális emelésével, valamint Bakari Koné közeli pöccintésével nyert a Lyon a Dinamo Zagreb ellen, miközben a Real Madrid iskolajátékkal intézte el az Ajaxot. A királyi gárda egy ritkán látható gyönyörű támadás végén jutott előnyhöz révén, aki nem sokkal később gólpasszt adott Kakának. A brazil pedig épp Benzemát hozta kihagyhatatlan helyzetbe a második félidőben, így mindhárom gólszerző jegyzett egy gólpasszt is.

Eredmények:
Lyon–Dinamo Zagreb 2–0 (Gomis, B. Koné)
Real Madrid–Ajax 3–0 (Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema)
Az állás: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Lyon 4, 3. Ajax 1, 4. Dinamo Zagreb 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.