Jegesmedve látogatta meg a tengerészeket

Különleges látogató lepte meg a hét végén egy norvég hajó legénységét: egy kifejlett jegesmedve mászott fel a lehorgonyzott vízi jármű fedélzetére, majd mintegy félórányi körbeszaglálás után visszaereszkedett a fagyos vízbe.

MNO
2011. 09. 05. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állat már napokkal korábban a hajó nyomába eredet, mielőtt felmerészkedett volna a fedélzetre – mesélte az észak-norvég vizeken hajózó Hydrograf kapitánya, Einar Vallestad. Közlése szerint az állat nem bántott senkit, csak kíváncsian bedugta a fejét a hulladéktárolóba. A 11 fős legénység a Norvég Térképészeti Hatóság megbízását teljesítette az úton.

Szombat éjszaka az őrséget teljesítő matróz ébresztette fel társait azzal, hogy különleges látogatót kaptak. A legénység a kormányfülkéből nézte végig, ahogy a jegesmedve kíváncsian körbejárta a fedélzetet, mielőtt visszaereszkedett volna a jeges vízbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.