Két gyermeket is megölt a második világháborús bomba

Hét ember, köztük két gyermek veszítette életét Mianmar nyugati részén, ahol felrobbant egy folyóban talált második világháborús bomba – mondta csütörtökön egy neve elhallgatását kérő biztonsági tisztségviselő.

MNO
2011. 09. 01. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetők Rakhin állam egyik folyójában fedezték fel a sodródó robbanószerkezetet, amely rögtön működésbe lépett, mihelyt kiemelték a vízből.

A délkelet-ázsiai ország területén még mindig találhatók második világháborús bombák, s a mostani eset volt az elmúlt évtizedek legtöbb halálos áldozattal járó ilyen balesete. Rakhin a megszálló japán erők és a brit csapatok összecsapásainak helyszíne volt a második világháborúban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.