Két projekt, két ünnepség

Kétnapos ünnepségen adják át a Budapest szíve program két projektjét. A Budapest szíve program több, egymással összefüggő elemből áll. A „Belváros új főutcájának kiépítése – I. ütem” elnevezésű projektet már korábban átadták, a „Hídfőterek és új pesti korzó kiépítése – I. ütem”, illetve a „Reprezentatív kaputérség kiépítése – I. ütem” átadása péntek délután lesz.

MNO
2011. 09. 02. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepségen beszédet mond Tarlós István főpolgármester, György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és Rogán Antal, az V. kerület polgármestere. A projekt során megújult egyebek mellett a Március 15. téri park és a római romok bemutatóhelye; utóbbinál a falmaradványokat és romokat csúszásmentes és fűtött üveglapok alá helyezték. A téren megszüntették a parkolót, és megújították a Piarista tömböt, amelynek földszintjén új kereskedelmi és szolgáltatóegységek nyílnak meg. A Dohány utca és a Deák tér között a járdákat övező fasoron túl a két villamospálya széthúzásával nyolc méter széles zöldsáv jött létre.

A Károly körúti „reprezentatív kaputérség” kialakítása első ütemének költsége 3,1 milliárd forint, ebből 2,7 milliárd forintot az Európai Unió finanszíroz. A Hídfőterek és új pesti korzó projekt költségei 2,2 milliárd forintot tesznek ki, ebből mintegy 1,6 milliárd forint az uniós támogatás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.