Kidurrant az utasszállító kereke

Leszálláskor kidurrant egy iráni utasszállító repülőgép kereke, a balesetben 11-en megsérültek – jelentette vasárnap az IRNA iráni hírügynökség.

MNO
2011. 09. 04. 8:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három sérült kórházi kezelésre szorul, a többieket a helyszínen látták el az orvosok. A könnyebb sérültek között van Mohszen Rezai konzervatív politikus, az iszlám köztársaság elit fegyveres erejének, a Forradalmi Gárdának egykori parancsnoka, aki jelölt volt a két évvel ezelőtti elnökválasztáson.

A baleset vasárnapra virradóra történt az iráni Mahan légitársaság egyik gépével az ország északkeleti részén fekvő Meshed város repülőterén. A 230 utast szállító Airbus elülső futóművének kereke földet éréskor kidurrant. Iránban gyakoriak a légi balesetek, ami részben annak a következménye, hogy az országot sújtó nemzetközi embargó miatt nem kielégítő a gépek karbantartása. Az elmúlt tíz évben több légi baleset történt az országban, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 900-at.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.