Komoly dicséret: „sokkal jobbak az adatok Magyarországon”

Elutasította Magyarország és Görögország gazdasági helyzetének párhuzamba állítását az osztrák nemzeti bank elnöke, az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsának osztrák tagja a tiroli Alpbachban rendezett nemzetközi konferencia alkalmából tartott sajtókonferencián.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/807140" target="_blank"><strong>• Nem az a kérdés, hogy csatlakozzanak-e, hanem hogy mikor</strong></a>

MNO
2011. 09. 02. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ewald Nowotny kifejtette: egyáltalán nincs szó arról, hogy Magyarország egy második Görögország lenne. „Magyarországnak vannak problémái, de ezek nem összehasonlíthatók a görögökével. Az államháztartási hiányra, az adósságokra, a fizetési mérlegre vonatkozó adatok sokkal jobbak Magyarországon” – mondta Nowotny. Az osztrák bankelnök ugyanakkor nagy aggodalommal szólt arról, hogy késik a Görögországnak szánt második mentőcsomag, és aggodalmát fejezte az olaszországi fejlemények miatt is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.