Komoly elismerésben részesül az etióp legenda

A maratonfutás világcsúcstartója, az etióp Haile Gebrselassie kapja idén az Asztúria Hercege-díjat sport kategóriában – jelentette be pénteken a zsűri.

MNO
2011. 09. 02. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ibériai Nobel-díjként számon tartott elismerést odaítélő szakértők Gebrselassie sportolói és emberi nagyságával indokolták döntésüket, illetve azzal, hogy az atléta az elmúlt években több alkalommal játszott közvetítői szerepet etiópiai konfliktusok megoldásában.

A címért többek között a Schalke 04 labdarúgócsapatában játszó spanyol Raúllal volt versenyben. A döntnökök amellett, hogy minden idők legjobb hosszútávfutójának nevezték Gebrselassiét, humanitárius tevékenységét is méltatták. A díjátadásra Oviedóban kerül sor októberben.

Az Asztúria Hercege-kitüntetés 50 ezer eurós pénzjutalommal jár és minden évben nyolc kategóriában osztják ki. A sportolóknál korábban többek között a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, Carl Lewis, a szintén ötkarikás bajnok, sokszoros Grand Slam-győztes német teniszező, Steffi Graf, valamint a hétszeres Forma–1-es világbajnok német Michael Schumacher részesült az elismerésben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.