Körbetekerik a világot

Kerékpárral tesz világkörüli utazást egy belga testvérpár: Matthieu és Lucas De Mot egy év alatt kívánja bejárni az öt kontinenst, érintve az Északi-fokot, illetve a világ legdélibbnek tekintett városát, a tűzföldi Ushuaiát.

MNO
2011. 09. 05. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a La Libre Belgique című brüsszeli napilap hétfőn jelentette, a 30 ezer kilométeres túrának környezetvédelmi üzenete is van: a két ifjú („civilben” egyébként aktív gyeplabdások) egyrészt a közlekedés környezetkímélő formáit szeretné propagálni, másrészt a káros éghajlatváltozás elleni küzdelmet hirdető nemzetközi szervezetek tevékenységét kívánja támogatni. Ez utóbbihoz reményeik szerint szponzorokat is tudnak szerezni vállalkozásukkal. A páros a hét végén indult útjára Európa fővárosából, és terveik szerint jövő nyáron érkeznek vissza. Kelet- és Közép-Európán útitervük alapján hazafelé, az utolsó hetekben haladnak majd át.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.