Köze van a teherautónak az ejtőernyős halálához?

Közúti ellenőrzés során a rendőrök csütörtökön Abonyban megállítottak egy olyan teherautót, amely típusra, színre és felépítményre megegyezik az augusztus 29-én történt, halálos kimenetelű katonai ejtőernyős balesetben érintettel; a gépjárművet a rendőrség jelenleg vizsgálja – közölte a Szolnok megyei rendőr-kapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 02. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség a baleset után a médián keresztül azonnal felhívást tett közzé, amelyben kérte annak a kék színű, MAN típusú gépkocsi vezetőjének a jelentkezését, aki 13.30 és 14 óra között Szolnok külterületén a 4-es számú főúton Abonynál Budapest irányába haladt. A felhívás azonban nem vezetett eredményre – tette hozzá Szabó Zita őrnagy.

Az MTI információi szerint a teherautó oldalán különböző sérülések vannak, ezeket – ha szükséges, akkor szakértő bevonásával – vizsgálják meg.

A Magyar Honvédség egyik katonája ejtőernyős kiképzésen gyakorlóugrás közben vesztette életét Szolnok Szandaszőlős városrészén. Az ejtőernyős hétfőn nem sokkal 14 óra előtt sodródott el a tervezett leszállóhelytől a 4-es számú főút felé, és a 99-es kilométernél nekiütközött egy teherautónak, majd a főút melletti kerékpárútra zuhant. A férfi életéért csaknem egy órán át küzdöttek a mentők, de nem sikerült megmenteni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.