Kvótákat kell szerezni Moszkvában

Akárcsak a júliusi angliai Európa-bajnokságon, a csütörtökön kezdődő moszkvai öttusa-világbajnokságon is elsősorban az olimpiai kvótaszerzés a magyar csapat célja. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emellett érmet, s aranyat is vár az orosz fővárosban.

MNO
2011. 09. 05. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott összeállítása változatlan az Eb-hez képest, azaz a férfiaknál Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert és Tibolya Péter, a nőknél Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn és Cseh Krisztina indul. Közülük Kaszának, Kovácsnak és Tóthnak már van olimpiai részvételi joga. Egy országból mindkét nemnél ketten indulhatnak jövőre Londonban, de a kvóta névre szól – ezért fontos, hogy a férfiaknál és a nőknél is minél többen szerezzenek ötkarikás részvételi jogot.

A vb-n alapesetben az érmesek jutnak olimpiai induláshoz, de ha ezeken a helyeken már kvótát szerzett versenyzők végeznek, akkor az utánuk következők léphetnek előre. Így matematikailag még akár a 14-15. helyezett is kvótához juthat. „Összességében két fiú kvótára még mindenképpen szükség lenne, ha például sérülés történik, ne legyünk megszorulva – mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós. – Emellett, mint minden világversenyen, a vb-n is több érem az elvárás, s legyen közte arany is. Nem vagyunk túl jó helyzetben, mivel Tóth Adrienn két hete beteg volt, Marosi Ádám pedig a múlt héten nem edzett, antibiotikumot szedett.” A kvótát a vb-n – betegsége ellenére – elsősorban Marositól és Gyeneseitől várja a kapitány.

A program csütörtökön a női selejtezővel kezdődik, pénteken a férfiakéval folytatódik, szombaton lesz a női, vasárnap a férfi döntő. Hétfőn a vegyesváltó, kedden a női váltó küzdelmeit rendezik, szerdán a férfiak váltóversenyével zárul a vb.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.