Látogatható lesz a Szász-kúria

Szeptember 2-tól mindenki számára látogatható lesz a várdai Szász-kúria, ahol élete utolsó évtizedében élt és dolgozott Szász Endre világhírű festőművész.

MNO
2011. 09. 01. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Özvegye és hagyatékának kezelője, Szászné Hajdú Katalin előzetes bejelentkezés alapján – belépődíj ellenében – fogadja az érdeklődőket, akiknek a 2003-ban elhunyt Szász Endre életművéből mutat be válogatást és tárlatlátogatást szervez – közölte Várda polgármestere az MTI-vel.

Elsőként a várdaiak kaptak meghívást péntekre a kúriába – újságolta Varga András, hozzátéve: örömmel fogadták az invitálást, hiszen ezzel régi vágya teljesült az egykor a kúriában dolgozó, ott tanuló, vagy éppen szabadidejét az ifjúsági klubban töltő helybelieknek.

„Én magam is ott jártam iskolába” – idézte fel a polgármester, megjegyezve: jó lesz újra látni a régi kedves helyeket, megnézni a változásokat. Korábban az iskola mellett a kúriában volt a kultúrház, de egy időben a helyi tanácsnak is otthont adott az épület. Szász Endre és felesége 1992-ben költözött be a kúriába, amelyet előtte két éven át újítottak fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.