Magyar siker a budapesti félmaratonon

Kovács Tamás és Kálovics Anikó győzelmével ért véget vasárnap a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, amelyre több mint hétezer nevezés érkezett, a versenyen mintegy 1500 külföldi vett részt.

MNO
2011. 09. 04. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 fokos hőségben zajló erőpróbát 1:06:03-as idővel nyerte a veszprémi VEDAC-ot képviselő Kovács. A második helyet a szintén VEDAC-os Koszár Zsolt, a harmadikat Tóth Tamás, a Micro SC futója szerezte meg. A nőknél a szombathelyi Cover-Mapei színeiben versenyző Kálovics Anikó lett az első, aki 1:15:04 óra alatt teljesítette a félmaratont. Őt a nyíregyházi Rakonczai Beáta, majd a VEDAC-os Kovács Ida követte a célban.

A viadalon számos ismert személyiség és sportoló vett részt: teljesítette a 21 kilométeres távot mások mellett Kovács „Kokó” István olimpiai bajnok ökölvívó, Miklósa Erika operaénekes és Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is. Az eseményen az egyéni indulókon kívül párosok és háromfős váltók is indultak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.