Már csak kevés étkezési jegy maradt a betörőknél

Elfogták a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatalba betörő tolvajokat, akik magukkal vitték a páncélszekrényt, benne két falu önkormányzati dolgozóinak négyhavi étkezési jegyével. A betöréssel négy férfit gyanúsítanak, az étkezési jegyekből csak kevés került elő – közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 01. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a csurgói rendőrőrs munkatársai előállítottak és kihallgattak négy férfit, akiket a betöréses lopással gyanúsítanak, közülük ketten már beismerő vallomást tettek. A nyomozás során az ellopott páncélszekrényt is megtalálták – olvasható a közleményben.

Karsay Kornél sajtóreferens az MTI érdeklődésére elmondta: az étkezési jegyekből egyelőre csak kevés került elő. Ezeket az önkormányzatnál meglévő sorszámok alapján különböző beváltóhelyeken azonosították.

A betörők több mint egymillió forint értékben készpénzt, étkezési jegyeket, okmányokat loptak el a magukkal vitt páncélszekrényben. Az étkezési jegyeket a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatal körjegyzőséghez tartozó települések, vagyis a helyi és a vízvári önkormányzat intézményeinek dolgozói kapták volna meg.

A páncélszekrényben az utalványokon kívül a tanévkezdési támogatásra és a rendszeres gyermekvédelmi segélyre elkülönített összeg és különböző hivatalos iratok voltak. Ez utóbbiakról a rendőrségnek egyelőre nincs információja – mondta a sajtóreferens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.