Megindultak a buldózerek, nekiestek a rendőröknek

Az izraeli hadsereg buldózerei hétfőn pirkadat előtt ledózeroltak három lakóépületet Ciszjordániában egy engedély nélkül létesített zsidó telepen – közölte a katonaság.

MNO
2011. 09. 05. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bontást Rámalláh közelében, Migrón zsidó telepen végezték el az izraeli legfelsőbb bíróság múlt havi döntése alapján. A határozat szerint 2012. március 31-ig fel kell számolni az egész telepet, mert az részben palesztin magánterületen épült. Migrónban nagyjából félszáz telepescsalád él. A hétfő hajnali bontáshoz jelentős katonai és rendőri erőt vezényeltek ki. Dulakodás alakult ki a rendfenntartók és a tiltakozó zsidó telepesek között. Hat embert őrizetbe vettek.

Ciszjordániában több mint 300 ezer zsidó telepes él, de csak töredékük abban a több mint száz lakóövezetben, amely engedély nélkül épült. A zsidó telepek a nemzetközi közösség szerint jogellenesek, attól függetlenül, hogy az izraeli hatóságok engedélyével létesültek vagy sem.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.