Megint lezuhant egy üvegtábla

Újabb üveg burkolóelem esett le a napokban a tavaly szeptemberben átadott pécsi Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont külső homlokzatáról.

MNO
2011. 09. 05. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI úgy értesült, hogy az épület déli oldalának egyik üvegtáblája pénteken vált le a falról és zuhant a földre, ahol összetört. Személyi sérülés nem történt.

Legutóbb tavaly decemberben történt hasonló eset a tudásközpontnál. A létesítmény vezetésének akkori tájékoztatása szerint a második emelet magasságában egyik éjszaka „szétrobbant” két, összesen hat négyzetméternyi üvegtábla. Úgy vélték, akkor a történtekben szerepe lehetett a hideg időjárásnak, mert aznap éjszaka mínusz 14 Celsius-fok volt Pécsen. Az ügy kapcsán elvégzett vizsgálatok nem találtak felelőst, a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy az eset spontán törés miatt következett be, a többi üvegburkolatnál pedig nem találtak problémát.

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból épült, 13 ezer négyzetméteres tudásközpont Pécs, valamint a régió információs és dokumentumigényét szolgálja, emellett alkalmas közösségi, kulturális és szabadidős programok befogadására is. Az intézmény a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtárat, a Pécsi Tudományegyetem Központi Könyvtárát, valamint az egyetem jogi és közgazdasági szakkönyvtárát integrálta. Ezzel jelenleg az ország negyedik legnagyobb könyvtára, és Közép-Európa legmodernebb könyvtárbuszát is üzemelteti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.