Megismerhetjük a mosógépek történetét

A mosógépek és mosószerek történetével, jövőjével foglalkozó előadások, tárlatvezetések és alkotóműhely várja az érdeklődőket szeptember 10-én a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) műszaki tanulmánytárában Budapesten.

MNO
2011. 09. 04. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háztartástechnikai gyűjteményben Vámos Éva, az MMKM főmuzeológusa kalauzolja majd a látogatókat, ezen kívül műtárgybemutató és előadások színesítik a programokat, a kisebbeket pedig alkotóműhely várja – közölte az intézmény az MTI-vel.

A családi nap előadói a mosás eredményességének tudományos magyarázatát és háziasszonyi praktikáit ismertetik meg a közönséggel: a mosás történetéről Takács Anett, a Kaposvári Egyetem tanársegédje, a modern mosás eszközeiről Deme Tibor, a MOVA Kft. ügyvezető igazgatója, a mosógépek történetéről Vámos Éva beszél.

Mitől mos a mosószer? címmel Schenker Beatrix vegyészmérnök, a Magyar Kémikusok Egyesületének munkatársa tart előadást. Ecker Károlyné, a Textil Múzeum Alapítvány és a Textilipari Műszaki Tudományos Egyesület hagyományvédő szakosztálya elnöke a Mos6 című kiállítás tanulságait foglalja össze, Erőss-Kiss Zénó múzeumpedagógus és Schenker Beatrix pedig a 20. század mosási fortélyaiba vezeti be a hallgatóságot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.