Mi mentheti meg a világot a fenyegető örvénytől?

A világgazdaságot magával rántani fenyegető örvény elkerüléséhez a kormányoknak megtakarítási és növekedési programokat kell életbe léptetniük – jelentette ki Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója a német Der Spiegel magazinnak adott interjúban.

MNO
2011. 09. 04. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christine Lagarde az interjúban megismételte az IMF álláspontját, amely szerint az európai bankrendszernek 200 milliárd eurós feltőkésítésre lenne szüksége ahhoz, hogy megfelelően felvértezze magát a gazdasági növekedés lassulásának és a szuverén adósságválság következményeinek kivédéséhez.

A német gazdaságról szólva az IMF vezérigazgatója annak a véleményének adott hangot az interjúban, hogy a német kormánynak belföldi keresletnövelési programra kellene összpontosítania erőfeszítéseit ahhoz, hogy egy világgazdasági visszaesés esetén ellentételezhesse annak az exportorientált német gazdaságra gyakorolt hátrányos hatását.

„Ha Németország fellendíti a belföldi keresletet, az a német gazdaságra és a szomszédos országok gazdaságaira egyaránt áldásos hatással lesz” – hangsúlyozta Christine Lagarde a Der Spiegel legújabb számában megjelent interjúban. A vezérigazgató szerint az IMF legutóbbi vizsgálatai alapján a jelenlegi helyzetben „optimális” úton halad a német költségvetés rendbe tétele.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.