Mozgalmas napok a szegedi Tisza-parton

Kék ég, zöld fű, szőke Tisza és SZIN-es programok – ezt ígéri a bulizni vágyó (nemcsak) fiataloknak a ma kezdődő Szegedi Ifjúsági Napok. E rendezvény a maga több mint negyven évével a legnagyobb hagyományokkal rendelkező hazai fesztivál.

MN
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt napon át, augusztus 28-ig fergeteges multikulturális bulival vár mindenkit az újszegedi partfürdő, ahol egyszerre természetes vízparton és medencékkel tarkított strandon mulathat a közönség. És nem is akármilyen zenékre! Az R’n’B, a reggae, a pop és a dancehall műfaját ötvöző fúziós reggae megteremtője, Diana King, valamint Kelis élőben kever ütős turmixot. Osztrák földről hoz jamaikai ritmusokat a Russkaja, és angliai turnéja előtt Európában csak a Tisza partján koncertezik a New York-i alterock banda, a Wheatus.
Persze a hazai élvonal is színpadra lép Szegeden: a Fonogram-díjas Bin-Jip Harcsa Veronikával, a Kerekes Band, a Colorstar, a 30Y, a Zanzibar, a Heaven Street Seven… A napfényről az Anima Sound System gondoskodik, a zúzásról a Road és a Blind Myself. Óriási bulit rendez az Irie Maffia és a csíkszeredai Tündérground, és belekapaszkodik a mikrofonba Ganxta Zolee, az Akkezdet Phiai, az Animal Cannibals és Sub Bass Monster is. A fiatalabbak az Anti Fitness Club, az idősebbek a VHK fellépésének örülhetnek, a féktelen ír bulik rajongóinak a Firkin garantálja a zenés kocsmahangulatot.
Lazítani a napozáson túl nevetéssel lehet majd, hiszen ott lesz a hazai stand up comedy élvonala Badár Sándorral, Beliczai Balázszsal és Dombóvári Istvánnal. A sok vidámság mellett azért nem árt tudni, hogy a SZIN a fenntartható fejlődés, az ökotudatos életmód népszerűsítését tűzte céljául, és a honi fesztiválok közül elsőként választották a világ legzöldebb fesztiváljai közé.
Infó: www.szin.org

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.