Nagyon rossz a levegő Pécsett

Súlyos büntetés fenyegeti Pécset azért, mert a városban az elmúlt években sem lehetett elérni, hogy a légszennyezettség mértéke ne csökkenjen a megfelelő szint alá.

MNO
2011. 09. 03. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogsértési eljárást indíthat az Európai Bizottság, ha Pécs nem csökkenti légszennyezettségi mutatóit.

– Folyamatosan csökkent ugyan az elmúlt években is a város légszennyezettsége, ám két összetevő, a nitrogén-dioxid és a szálló por esetében az uniós előírások miatt sokat szigorodott a követelmény, azaz lecsökkent az a határérték, amelyet nem szabadna átlépni – mondta Emesz Tibor, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség levegőtisztaság-védelmi szakértője.

A belvárosban tavaly a megengedett 18 helyett 277 esetben haladták meg az adatok az egészségügyi határértéket, de az éves átlag is túllépte a határértéket mindkettő esetében. Az országban Pécsen kívül csak a főváros van ilyen bajban.

(bama.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.