Nehéz költségvetési tervezésre számít a számvevőszék + Képek

Nehéz költségvetési tervezésre lehet számítani a 2012. évi költségvetés összeállításakor – felelte újságírói kérdésre Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a csütörtöki budapesti tájékoztatón.

MNO
2011. 09. 01. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ÁSZ szakértői a tavalyi költségvetési zárszámadás augusztus közepén befejezett munkálatai óta folyamatosan jelen vannak a jövő évi költségvetés összeállításánál, az ÁSZ még nem ismeri azt az előterjesztést, amit a kormány első olvasatban szerdán elfogadott – mondta Domokos.




Az ÁSZ elnöke, aki egyben tagja a Költségvetési Tanácsnak (KT), közölte azt is, hogy szerdán már beszélt Járai Zsigmonddal, a KT elnökével arról, hogy rövidesen összeül a tanács (a tanács harmadik tagja Simor András, az MNB elnöke), amelynek feladata az új költségvetés véleményezése.





(Fotók: Hegedűs Márta/Magyar Nemzet)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.