Nem érkezett hír a gépen utazók sorsáról

Lezuhant a chilei légierő egyik repülőgépe 21 emberrel a fedélzetén helyi idő szerint péntek délután a Juan Fernández-szigeteknél – közölték a helyi hatóságok.

MNO
2011. 09. 03. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andres Allamand chilei védelmi miniszter előzőleg azt jelentette be, hogy a Casa 212-es típusú gép kétszer is megpróbált leszállni a szigetek repülőterén, amikor megszakadt vele a kapcsolat. A szigetek polgármestere az állami televíziónak előbb azt nyilatkozta, hogy a mentőalakulatok egyelőre nem találtak géproncsokat, úti poggyászokat viszont igen a leszállópályától egy kilométerre az óceánban. Később azonban közölte, hogy megtalálták a gép egyik ajtaját. A keresőalakulatok munkáját nehezítik a szeles, esős mostoha időjárási viszonyok és az időközben leszállt éj.

A gép Santiago de Chiléből indult háromfőnyi személyzettel és 18 utassal a dél-amerikai ország partjaitól 670-830 kilométerre lévő szigetcsoportra. A légi járművel utazott a chilei televízió egyik forgatócsoportja azzal a céllal, hogy riportot készítsen a tavalyi pusztító földrengés és szökőár utáni újjáépítési munkákról. A csoport tagja volt a Felipe Camiroaga, a hazájában rendkívül népszerű televíziós személyiség. A gépen utazók sorsáról egyelőre nem érkeztek hírek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.