Nem hittek a szemüknek, amikor meglátták a fotót

Kóbor kutya kódorog a Kilimandzsárón, Afrika legmagasabb hegyén a csúcsok közelében.

MNO
2011. 09. 02. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ebet egy francia turista, Antoine le Galloudec látta az Uhuru (Szabadság) csúcs közelében 5700 méter feletti magasságban és mobiltelefonjával egészen közelről le is fényképezte. Meglátása és elmondása szerint a kutya jó állapotban van. Állatorvosoknak fogalmuk sincs, hogy ugyan mi hajthatta-vonzhatta az ebet ilyen magasságra, és miként maradhatott életben megfelelő táplálék nélkül a kietlen, sivatagos, köves és hideg környezetben.

Abel Edward, egy tanzániai utazási iroda egyik alkalmazottja szerint tíz éve láttak egy kutyát 4000 méteres magasságban egy tábor közelében. „Amikor a francia turista megmutatta a fotót, nem hittünk a szemünknek. Hogyan élte túl a kutya a fagyot, és mit evett ilyen hosszú ideig?!” – idézte Edwardot a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.