Nyolcvan hátrányos helyzetű juthat majd munkához

Elhelyezkedési esélyt teremt nyolcvan hátrányos helyzetű munkavállalónak a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás, amely 2,7 milliárd forint értékű európai uniós támogatású fejlesztést valósít meg a környéken – jelentette be Simon Miklós, a szerveződés elnöke sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban, hétfőn.

MNO
2011. 09. 05. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A részprojekt értéke 258 millió forint, amelyből nyolcvan tartós munkanélküli jut képzéssel piacképes szakmához, és hét hónapos továbbfoglalkoztatás is garantált már az érintettek számára – mondta a társulati vezető, aki a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője, Nyírbogát polgármestere is egyben.

Hozzátette: a betonelem-készítő, erdőművelő, kertész és parkgondozó szakmát tanulóknak 60 millió forintos költségből a gyakorlati oktatáshoz szükséges gépeket, illetve eszközöket is megvásárolták, amelyek egy létrejövő térségi, úgynevezett szociális szövetkezet vagyonát képezik majd a jövőben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.