Összemérik erejüket a tűzoltók

Tűzoltók mérik össze szakmai és főzőtudásukat szombaton a budapesti 56-osok terén a Városligeti fasor és a Damjanich utca közti szakaszon.

MNO
2011. 09. 01. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A készenléti szolgálatot ellátó fővárosi tűzoltóegységek szigorú szabályok szerint mérik össze szakmai tudásukat az erre a célra kialakított akadálypályán: élethű szituációkat szimuláló feladatokat hajtanak végre, egyebek mellett sérültet mentenek ki égő házból, tüzet oltanak és műszaki akadályokat küzdenek le.

A szakmai megmérettetésen 16 fővárosi és két vendégcsapat – a BM Katasztrófavédelmi Oktató Központ és a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata –, valamint egy női tűzoltókból álló csapat is indul – közölte Farkasinszki Lóránt tűzoltó őrnagy, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) hivatalvezetője az MTI-vel.

Közben az FTP személyi állományába tartozók és családtagjaik a bográcsok mellett mérkőznek meg és „halak vagy madarak alkatrészeiből” főznek szabadtűzön. A versengésen 23 csapat, köztük a két vendégcsapat vesz részt.

A reggel 8 órakor kezdődő és folyamatosan zajló Tűzoltó Szakmai és Főzőverseny eredményhirdetése előreláthatólag 14 órakor lesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.