Párizsban landolt Strauss-Kahn gépe + Képek

A párizsi Roissy repülőtéren landolt vasárnap reggel Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap szexbotrányba keveredett egykori vezérigazgatóját szállító repülőgép – közölte a francia média.

MNO
2011. 09. 04. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szexuális bűncselekmény vádja alól két hete felmentett 62 éves közgazdász-politikust és feleségét, Anne Sinclairt szállító gép helyi idő szerint szombat este indult útnak a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtérről. A volt IMF-vezér megérkezése miatt sok rendőrt vezényeltek a Roissy repülőtér 2E termináljára, újságírók hada várta a gép landolását. A házaspár azonban érkezés után azonnnal gépkocsiba ült, és elhagyta a repülőteret. A volt IMF-vezér mosolygott, de nem nyilatkozott – jelentette a média.



Strauss-Kahnt az egyik New York-i szálloda szobalánya, Nafissatou Diallo szexuális támadással vádolta meg. Noha a helyszínen talált nyomok szerint az orális aktus valóban megtörtént a szállodai szobában, a guineai bevándorló Diallo múltjában és vallomásában az ügyészség szerint több olyan kétes elem is található, amelynek alapján a nő verziója a történtekről hiteltelennek minősült. Mivel így nem lehetett megállapítani, hogy a nő erőszaknak engedelmeskedve, avagy önként engedett Strauss-Kahnnak, az illetékes büntetőbíróság ejtette a vádakat.



A májusban kirobbant szexbotrány előtt a volt IMF-vezért tartották Nicolas Sarkozy francia elnök legesélyesebb potenciális kihívójának a 2012-ben esedékes elnökválasztáson. Az ellenzéki francia Szocialista Párt az októberi előválasztáson dönti majd el, hogy kit indítson hivatalos elnökjelöltjeként Sarkozy ellenében. A CSA közvélemény-kutató intézet szerint a franciák 53 százaléka nem szeretné, ha Dominique Strauss-Kahn indulna az elnökválasztáson. Strauss-Kahn ellen nyomozás folyik egy másik szexuális bűnügy miatt egy francia írónő kezdeményezésére.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.