Plácido Domingóval indul az operaszezon

Verdi Simon Boccanegrájának előadásával és Plácido Domingóval a címszerepben szombaton kezdődik a rangos Bécsi Állami Operaház 2011/12-es szezonja. Szeptember 9-én a milánói Scala együttese lesz a Ringen, a körúton álló ház vendége.

MNO
2011. 09. 02. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati évadnyitó előadás, a Scala tavalyi produkciója különlegessége, hogy a bariton címszerepet, a genovai dózsét Plácido Domingo alakítja, aki már Berlinben és New Yorkban is bemutatkozott ebben a szerepben. A Simon Boccanegrát nemcsak azok láthatják, akiknek sikerült jegyet venniük, mivel az operát élőben közvetítik a Rathausplatzon folyó hagyományos nyári zenei filmfesztivál közönsége számára.

Mint Dominique Meyer intendáns bejelentette, felelevenítik az annak idején még Herbert von Karajan révén kialakított kapcsolatot és szeptember 9-én vendégül látják a milánói Scala ének- és zenekarát. Verdi Requiemje szólal meg Daniel Barenboim vezényletével, és neves szólistákkal: Jekatyerina Gubanovával, Violeta Urmanával, Rolando Villazónnal, Alekszandr Vinogradovval.

Ugyanezen a napon a Scala Fidelio-előadásának vendége Milánóban a Bécsi Filharmonikus Zenekar, amely az operaház muzsikusaiból áll, a karmester a bécsi opera zeneigazgatója, Franz Welser-Möst.

Az osztrák fővárosba várják a szezon Wagner-előadásainak vezényletére Christian Thielmannt, szeptember 7-én pedig először vezényel a házban a híres brit dirigens, Jeffrey Tate. Verdi Falstaffjának karmestereként a 35 éves örmény származású francia karmester, Alain Altinoglu mutatkozik be szeptember 15-én.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.