Putyin kiállt az internet szabadsága mellett

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő csütörtökön arról beszélt, hogy a modern államokban nem szabad korlátozni az internet szabadságát.

MNO
2011. 09. 01. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindig be lehet vezetni ellenőrzést, a kérdés csak az, hogy vajon az államnak van-e joga beavatkozni” – mondta a miniszterelnök egy iskola diákjainak a tanévkezdés alkalmából tett látogatásán. „A modern világban nem lehet korlátozni semmit, egyszerűen jobban kell dolgozni ezen a területen” – tette hozzá, a Reuters szerint arra utalva, hogy az orosz kormánynak jobban kell felhasználnia az internetet az ellene irányuló, a világhálón megjelenő bírálatok ellensúlyozására.

A hírügynökség szerint megjegyzéseivel Putyin nyilvánvalóan azokat az aggodalmakat próbálta eloszlatni, hogy kormánya a jövő évi elnökválasztások előtt lecsaphat az ellenzékre. Oroszországban, ahol a médiát az állam irányítja és az utcai megmozdulásokat szigorúan korlátozzák, az internet a szólásszabadság egyik utolsó bástyája – írta a Reuters.

Egy diáknak az internet korlátozásával kapcsolatos kérdésére válaszolva Putyin azt mondta, hogy a tiltás nem a legjobb módja a gyermekpornográfiától a „negatív politikai felhívásig” terjedő jelenségek elleni harcnak. „Lehetetlen ezeknek útját állni, egyszerűen meg kell értetni az emberekkel, miről van szó, hogy ellenállás fejlődjön ki bennük velük szemben” – fogalmazott az orosz kormányfő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.