Rekordon az orosz olajtermelés

Oroszország augusztusi olajtermelése napi 10,28 millió hordó volt, az ország történetében a legnagyobb a júliusi napi 10,26 millió hordót követően – közölte az orosz energiaügyi minisztérium pénteken.

MNO
2011. 09. 02. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztusi adattal Oroszország továbbra is a világ vezető kőolajtermelője, megelőzve egyebek között Szaúd-Arábiát. A tavalyi átlagos olajtermelés napi 10,145 millió hordó volt, a legnagyobb a Szovjetunió 1991-ben bekövetkezett széthullása óta, és 2,2 százalékkal haladta meg a 2009. évit.

Az orosz energiaügyi minisztérium arról is beszámolt pénteken, hogy az augusztusi orosz gáztermelés 6,1 százalékkal esett a júliusi 48,40 milliárd köbméterhez képest, és 45,52 milliárd köbmétert tett ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.