Rohamcsónakokkal mentették az utasokat Tahitótfalunál

Megfeneklett egy átkelőhajó Tahitótfalunál a Dunán vasárnap délután, ám idővel sikerült onnan elszabadulnia, a balesetben senki nem sérült meg – közölte a helyszínre vonuló szentendrei tűzoltók parancsnoka.

MNO
2011. 09. 04. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szilas II. nevű vízi jármű a hajózási útvonalon futott zátonyra a tahitótfalui híd közelében, ám éppen amikor a tűzoltók rohamcsónakkal megkezdték a 12 utas mentését, a hajónak súlypontáthelyezéssel sikerült elszabadulnia a homokpadról – mondta Jámbor Ferenc tűzoltó százados.

A 15 tonnás vízi jármű nem kapott léket, senki nem sérült meg, de a kormánylapát meghibásodott. A tűzoltóság átadta az ügyet a vízi rendőrségnek – tette hozzá Jámbor Ferenc. A szentendrei tűzoltóparancsnok elmondta: évente több alkalommal kell közreműködniük az általuk felügyelt Duna-szakaszon zátonyra futott, megfeneklett vízi járművek, illetve utasaik mentésében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.