Román taxis fuvarozta az algériai menekülteket

Egy román taxis próbált algériai menekülteket Ausztriába csempészni, holott az észak-afrikaiak már Magyarországon sem tartózkodhattak volna legálisan – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 02. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy férfira az M1-es autópályán, a hegyeshalmi határátkelőhely közelében bukkantak a magyar rendőrök egy közúti ellenőrzés során. Az algériaiak elmondása szerint a temesvári menekülttáborból először gyalogosan, majd egy csatornát átúszva érkeztek magyar területre. Szeged környékén ültek be a román férfi taxijába, aki azt ígérte: pénzért Bécsig viszi őket. A járművet vezető férfi ellen embercsempészés gyanúja miatt, utasai ellen pedig tiltott határátlépés kísérlete miatt indul eljárás – tájékoztatott Kálmán Gabriella.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.