Schmitt: A várható nehézségek ellenére is tartsanak ki + Képriport

Schmitt Pál köztársasági elnök arra biztatta a Semmelweis Egyetem elsőéves hallgatóit, hogy a várható nehézségek ellenére is tartsanak ki Magyarországon, és azzal hálálják meg taníttatásukat, hogy boldogságukat nem a „könnyebb élettel kecsegtető külföldön, hanem a szülőföld rögösebb útján” próbálják elérni.

MNO
2011. 09. 04. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfő vasárnap, az egészségügyi oktatási intézmény 242. tanévnyitóján mondott beszédében a tapasztalatszerzés céljából mégis külföldre távozóktól azt kérte, iparkodjanak minél hamarabb visszatérni, hiszen – mint mondta – a magyar emberek egészségéért fáradozni biztosan felemelő érzés lesz.

A köztársasági elnök azt kérte az elsőévesektől, hogy gyermeki lelkesedéssel forduljanak választott hivatásukhoz és azt valódi odaadással sajátítsák el. Mostantól csak rajtuk múlik – tette hozzá –, hogy szorgalmas munkával megkönnyítik, vagy léhasággal megnehezítik céljuk elérését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.