Seszták Ágnes: Hinta-palinta

MNO
2011. 09. 01. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik tévéadónkon távgyógyítás zajlik. Megjelenik a háttér, villámlások közepette jön a mágus, a természetgyógyász vagy a kókler, a csodadoktor, kinek melyik tetszik. Kezében egy ingaszerű valami, lehet telefonálni. A néző percenként 275 forintért beszól, és megkéri a „doktort”, vizsgálja meg. Az inga ide-oda leng, emberünk csettint, majd számol:10, 20, 100, az ön hasnyálmirigye túlműködik, az ön veséje szintén, majd tovább a májra és egyéb szervekre. Kétpercenként diagnózis, közben kérdez, mesél, megy az idő, majd „gyógyítani” kezd. Csettint és előkapja a hibás szerveket, virtuálisan, gyúrja, szeleteli, dobálja őket, majd újra átgyúrja, nyújtja azokat. Kész. Tetszik érezni a bizsergést?

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 1.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.