Sikeresen vizsgázott a magyar mentőcsapat

Hazaérkezett Moldovából a NATO katasztrófavédelmi gyakorlatán részt vett magyar mentőcsapat; a tűzoltókból és polgári védelmi szakemberekből álló kontingenst Kovács Ferenc tűzoltó ezredes, hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte szombat délután a berettyóújfalui hivatásos önkormányzati tűzoltóság épületében.

MNO
2011. 09. 03. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jackovics Péter őrnagy, a 19 katasztrófavédőből és 9 gépjárműből álló magyar mentőcsapat parancsnoka rögtönzött sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy sikeresen hajtották végre mind a törzsvezetési, mind a terepgyakorlatot, amelynek során egy, a 10 fokos Richter-skálán 7,5-es erősségű földrengés utáni helyzetben kellett a mentésben részt venniük.

A parancsnok felidézte azt is, hogy a gyakorlatra tartva, útjukat megszakítva, augusztus 27-én egy nagy kiterjedésű tűz oltásában vettek részt Suceava településen. Magyar tűzoltók élesben most először vettek részt bevetésen külföldön – tette hozzá Jackovics Péter.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.