Sitkei Levente: Fizetésnap

MNO
2011. 09. 01. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újjáépítés és az olajkincs kitermelése jelentette óriási üzlet persze rizikós is, hiszen most tűnt el az a személyiség Líbia éléről, aki vasmarokkal tartotta össze a szétszabdalt országot. Valószínűtlen, hogy az első lelkesedés elültével ne kezdődne el a harc a régi rend dörzsölt rókái és az újak lelkes, ám rovott múltú szerencselovagjai között a helyi hatalomért. Semmi biztosíték nincs arra, hogy Algéria kimarad a szórásból, a Kadhafi gyerekeket befogadó állam ismét előtérbe került, mint a volt vezér szövetségese, s mint katonai diktatúra. Nem kérdés, hogy Moammer el-Kadhafi diktátor volt, akinek kezét sok ezer ember vére szennyezi be. Most az jelenti a nagy kihívást, hogy sikerül-e olyan vezetőt találni, aki olyan, mint ő, csak a gyilkosságok helyett az építésre koncentrál.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 1.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.