Sok múlik a turistákon

Spanyolországban nőtt a munkanélküliek száma augusztusban, egy hónap alatt csaknem 51 ezerrel emelkedett. Az elhúzódó gazdasági válsággal küszködő ország 40 millió lakosából 4,13 milliónak nincs állása.

MNO
2011. 09. 02. 8:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkanélküliség négyhavi csökkenés után augusztusban nőtt először. Az egy évvel korábbihoz képest 4,1 százalékkal emelkedett a munkanélküliek száma. A minisztérium nem közölt munkanélküliségi rátát, de az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán arról számolt be, hogy 21,2 százalék volt júliusban. Ez több mint a duplája az euróövezet 17 tagországának átlagosan 10 százalékos munkanélküliségi szintjének. A munkanélküliség előző hónapokban tapasztalt csökkenése elsősorban az idegenforgalom robbanásszerű fejlődésének volt köszönhető. Az észak-afrikai és közel-keleti politikai bizonytalanság miatt ugyanis egyre több turista érkezett Spanyolországba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.