Sörünnep nyitja meg kapuit a Várban

A borászok és pálinkakészítők után a sörfőzők is beveszik a budai Várat, mégpedig az utolsó nyári hétvégén, augusztus 25–28. között. A Hunyadi- és az Oroszlános udvarban sörsátrak, sörfalu, sörtörténeti kiállítás, gasztronómiai csemegék, koncertek, ismert és népszerű fellépők várják a sörkedvelőket.

MN
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vörösek, barnák, világosak – az I. Budavári sörfesztiválon mindenki megtalálhatja a kedvére való sörfajtát. A hagyományteremtő céllal útjára indított rendezvényen csaknem százféle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert ser mutatkozik be a közönségnek. A sör ünnepére meglepetésekkel, különleges kóstolókkal készülnek a nagy hazai sörgyártók és a kisebb serfőzdék. Hazai, cseh, német, angol, ír és belga sörök, népszerű márkák, valamint kézműves sörkülönlegességek egyaránt szerepelnek a kínálatban. Aki nem kóstolt még például köleses sört, gyümölcsös ízesítésű, szűretlen és vörös szomjoltókat, Buda várában most azt is megteheti.
A sörbarátok azonban nem „csupán” kortyolhatják majd a számtalanféle folyékony kenyeret, hanem az egyik sörgyár jóvoltából maguk is megtapasztalhatják, miből és hogyan készül kedves italuk. A program során az érzékszerveket – a látást, a tapintást, az ízlelést és a szaglást – bevonva, lépésről lépésre kalauzolják végig a fogyasztókat az állomásokon. A vállalkozó szellemű vendégek – egy kis előképzés után – a sörcsapolás helyes technikáját is eltanulhatják.
Akárcsak a borfesztiválokon, itt is kóstolópohárral, pontosabban korsóval a kézben járhat sörsátorról sörsátorra a közönség. A betétdíjas, egyedi üvegkorsót a látogatók igény szerint hazavihetik az esemény után, de vissza is válthatják azt. A fesztivál szóvivője Péter Anna, a Malackaraj blog szerkesztője lesz, a sörnagyköveti tisztséget pedig Aranyosi Péter, a Dumaszínház állandó fellépője tölti be.
A főszereplő sör mellé stand up poénáradat és jó zene is dukál. Koncertet ad egyebek között a Mystery Gang, a Madarak, Hrutka Róbert és a Doors Emlékzenekar, a Hunyadi-udvarban pedig hajnalig tartó retrodiszkó segít levezetni a fölösleges energiát.
Infó: www.budavarisorfesztival.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.