Sváb bállal zárul a találkozó

Szüreti felvonulással indul és sváb bállal zárul a dunakanyari sváb közösségek találkozója szombaton Visegrádon.

MNO
2011. 09. 01. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német nemzetiségi napot nyitó szüreti felvonulást a bíró és a bíróné hintója vezeti, akiket lovasok kísérnek, de felvonul szamár, kecske és póniló is. A város terein és utcáin felcsendülő zenés invitáláshoz a szekéren utazó fúvószenekar szolgáltatja a muzsikát – közölte Zeller Márton szervező, aki az MTI-nek elmondta azt is, hogy egy évekkel ezelőtt megszakadt hagyományt kívántak folytatni a rendezvénnyel.

A sváb kulturális gálán a környező települések és különleges vendégként Soroksár nemzetiségi együttesei lépnek fel. „Saját népviseletében érkezik a dunabogdányi Singkreis dalkör, a soroksári nemzetiségi férfikórus, a kismarosi és a verőcei német dalkör és tánccsoport” – sorolta Zeller Márton.

Az utcai szőlőprésnek köszönhetően a látogatók frissen „csapolt” szőlőlét kóstolhatnak, de mérnek mustot is, miként gőzgombóc is kapható lesz. Az esti bálon hagyományos sváb zenével várják a vendégeket. A találkozó a Visegrádi Német Kisebbségi Önkormányzat és a város összefogásával valósul meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.