Százmilliós informatikai fejlesztés

Csaknem százmillió forint értékű informatikai eszközökhöz jutnak az új tanévben a szekszárdi általános iskolák és középiskolák, a fejlesztés a speciális nevelési igényű diákok tanulását is segíti.

MNO
2011. 09. 01. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tolnai megyeszékhely négy általános iskolája és két középiskolája 120 asztali számítógépet, 69 interaktív táblát, ugyanennyi notebookot és projektort kapott, és több, vezeték nélküli kapcsolatot biztosító csomagot helyeztek üzembe – közölte Péter Miklós projektvezető az MTI-vel.

A fejlesztést teljes egészében európai uniós forrásból valósították meg, a Társadalmi infrastruktúra operatív program 100,8 millió forintos támogatásából 95 millió forintot fordítottak informatikai berendezésekre.

Az iskolák a projekt keretében speciális nevelési igényű tanulók interaktív oktatását segítő eszközökhöz is hozzájutottak; a gyengén látó vagy vak gyerekek számára vezeték nélküli fejhallgatókat, a mozgáskorlátozott gyerekeknek a tanulást könnyítő padot, illetve az interaktív táblákhoz használható szavazócsomagokat vásároltak – mondta a projektvezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.