Szentendrén az éjt is nappallá teszik

MN
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna-parti kisvárosban a közelgő hétvégén ismét bebizonyítják, hogy augusztus 20. után sem áll meg az élet, hiszen immár hatodik alkalommal rendezik meg az egyre népszerűbb Szentendre éjjel-nappal nyitva című programsorozatot. A város galériáiban, éttermeiben és szabadtéri helyszínein képző- és iparművészeti kiállítások, kirakodóvásár, koncertek, színházi előadások, könyvbemutatók, gyerekeknek szervezett játszó- és alkotószigetek nyújtanak változatos élményeket mediterrán hangulatban. A rendezvény nyitányaként, pénteken délután adják át a megújult főteret, amelyet aznap este, a Magyarországi Szerb Színház vérpezsdítő filmdal- és operettestjét követően a fényfestők is felavatnak. A Duna-parti Művelődési Házban Felnőttmegőrző társasjátékház nyílik, szombaton a főtéren regionális katona-zenekari fesztivált, a Bükkös patakon gumikacsa-úsztató versenyt rendeznek. Szélesre tárja műhelyei ajtaját számos szentendrei művész, a vállalkozó kedvű látogatók be is kapcsolódhatnak az alkotás folyamatába. A város neves múzeumai – például a Kovács Margit Múzeum vagy a Barcsay-gyűjtemény – és rejtőzködő gyöngyszemei, mint a Lámpamúzeum szintén késő éjszakáig várják a vendégeket.
Infó: www.szentendreinyar.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.