Szigorítottak Pacsán

A környezet rendezettségéhez kötötte a bérpótló támogatást a pacsai önkormányzat – írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

MNO
2011. 09. 01. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zala megyei kisvárosban körülbelül hatvan család részesül bérpótló támogatásban. Szeptember elsejétől azonban csak akkor kaphatják meg a pénzt, ha a lakókörnyezetükben nem halmoznak fel hulladékot, rendben tartják az udvart, a kertet, a kerítést, a ház előtti járdát, a zöldterületet és az árkot. Nem szeghetik meg az állattartás szabályait sem, és az egészségre ártalmas kártevők elszaporodását is meg kell akadályozniuk. Ha az előírásoknak nem tesznek eleget, a hivatal megvonhatja a segélyt.

A képviselő-testület annak ellenére fontosnak tartotta korlátozás bevezetését, hogy számolniuk kell azzal is, ha elvonják a bérpótló juttatást, az érintettek valószínűleg átmeneti segélyt kérnek, amit száz százalékban az önkormányzatnak kell biztosítania, míg a bérpótló juttatás főleg az államkasszából érkezik – olvasható a napilapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.