Szimpátiatüntetés a kettős állampolgárság mellett

Szimpátiatüntetés kezdődött csütörtökön délután a felvidéki Révkomáromban a kettős állampolgárság mellett.

MNO
2011. 09. 01. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A résztvevők azt követelik, hogy Szlovákia ismét tegye lehetővé a kettős állampolgárságot, illetve kárpótolja azokat a személyeket, akiket a tavaly elfogadott – szerintük alkotmányellenes – állampolgársági törvény alapján a hatóságok zaklattak.

Bár a szervezők azt kérték, hogy nemzeti zászlókat, jelképeket ne hozzanak a tüntetésre, a résztvevők feje felett több magyar zászló is leng. A nagygyűlést civil szervezetek kezdeményezték. A szervezetek nemrégiben aláírásgyűjtést is kezdeményeztek a kettős állampolgárság újbóli lehetővé tételéért. A petíciót a nagygyűlés idején a helyszínen is alá lehet írni. Samu István, a petíciós bizottság elnöke szerint eddig már több ezer aláírás gyűlt össze.

A tüntetésen többek között felszólalnak a petíciós bizottság tagjai. Felszólal Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, valamint Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke is. A civilek által kezdeményezett akciósorozatot a Magyar Koalíció Pártja és a Híd magyar–szlovák párt is támogatja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.