Titkos paktum – Bin Laden egykori testőre szlovák lett

A WikiLeaks által nemrégiben közzétett titkos iratokból kiderül, hogy a hatalom megtartásáért Robert Fico volt szlovák miniszterelnök nagykoalíció létrehozására is készen állt Mikulas Dzurinda pártjával, az SDKU-val.

MNO
2011. 09. 05. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WikiLeaks jelentése szerint Fico visszautasította az amerikaiak ajánlatát, hogy azok anyagilag hozzájáruljanak a Szlovákiában elhelyezendő guantánamói foglyok kiadásaihoz. A volt kormányfő úgy fogalmazott a vele titokban tárgyaló amerikai diplomatának, hogy az „amerikai pénz elfogadása rossz fényt vetne az országra, ezt Szlovákia erkölcsi kötelességének tartja”.

Arra azért felszólította az USA-t – tartván az SDKU várható választási győzelmétől –, „intézzék el azt”, hogy Dzurinda ne használja fel kampányfogásként 2010-ben, hogy Szlovákia vállalta a guantánamói foglyok befogadását. A titkos diplomáciai üzenetváltásból kitűnik, hogy a guantánamói foglyok érkezése előtt Szlovákia hasonlóan fogadott kubai foglyokat, akik végül letelepedési engedélyt kaptak Szlovákiában.

Érdekesség, hogy a Szlovákiának „adományozott” guantanamói fogoly, Oszama bin Laden személyi testőre – eredeti nevén Rafiq Hami – hamarosan „szlovák állampolgárként” új identitással sétálgathat uniószerte, miután letöltötte a másfél éves „átnevelési időszakot” Szlovákiában. A Fenet birtokába jutott az a Guatanámóból származó dokumentum, a nyilvántartási számmal egyetemben, amely bizonyítja Oszama testőrének veszélyességét. A nyilvántartási számmal a szlovák belügy sem rendelkezik, amelyik mit sem tud arról, tulajdonképpen kit kapott „ajándékba”, és kinek ad hamarosan szlovák állampolgárságot.

(fenet.m3.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.