Több ezer lakóház került víz alá + Képek

Emberi veszteségeket és súlyos gazdasági károkat okozott a Japán déli részén végigsöprő tájfun – közölték vasárnap a hatóságok.

MNO
2011. 09. 04. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Talasz névre elkeresztelt ciklon következtében Japán déli tartományaiban legfrissebb hírek szerint legalább tízen vesztették életüket, a hatóságok 26 eltűntről tudnak, a sérültek száma pedig száz körül mozog. A Talasz áradásokat okozott, közutakat és vasútvonalakat rongált meg, egy vasúti híd összeomlott.



Nara tartomány egy részén két nap leforgása alatt átlagosan másfél méternyi csapadék hullott. A térségben több ezer lakóház került víz alá. A kormány mellett működő válságstáb több mint félmillió ember kimenekítését javasolta a vihar útjában fekvő területekről. Az evakuálásban katonák, rendőrök és tűzoltók is közreműködnek.



(Fotók: Reuters)

A Talasz szombaton érte el Sikoku szigetét és Honsú déli részét. Helyi idő szerint vasárnap délelőttre már végigvonult Honsún is, és óránkénti 30 kilométeres sebességgel a Japán-tengeren folytatja útját, északkeleti irányban. Előrejelzések szerint a szigeteken még egy napig esni fog az eső.

A hatóságok felhívták a helyi lakosok figyelmét arra, hogy legyenek különösen körültekintőek a vízgyűjtőknél, amelyek vízszintje hirtelen megemelkedett, illetve a hegyvidéki utakon, ahol földcsuszamlások és sziklaomlások fordulhatnak elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.