Többen voltak kíváncsiak hazánkra, de kevesebbet hagytak itt

Az első fél évben 17,6 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, 4 százalékkal több, mint 2010 azonos időszakában, fogyasztásuk 523 milliárd forint (1944 millió euró) volt, ami 1 százalékkal kevesebb, mint a múlt év első felében volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 09. 01. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külföldiek az év első felében 4 százalékkal több napot töltöttek el Magyarországon, összesen 42 millió napot. Költésük több mint kétharmada, 360 milliárd forint kapcsolódott a turisztikai fogyasztásokhoz.

A külföldre látogató magyarok ugyanekkor 227 milliárd forintot költöttek, 2,1 százalékkal kevesebbet, mint 2010 első fél évében. Az időszak végén az utasforgalmi egyenleg 295 milliárd forintot tett ki, ami szinte megegyezik (egy milliárddal kevesebb) az előző év azonos időszakának egyenlegével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.