Túl sok esélyük nem volt

Egy nap alatt elfogott a rendőrség négy rablót, akik a gyanú szerint otthonában bántalmaztak és loptak meg egy idős makói férfit – tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

MNO
2011. 09. 01. 9:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy gyanúsított – két férfi és két nő – makói otthonában tört rá az idős sértettre keddre virradó éjszaka. Egyikőjük, egy 41 éves férfi megtámadta a lakás tulajdonosát, és pénzt követelt tőle. Az erőszakos fellépés hatására a sértett átadta 1100 forintját. A rablók ezután magukhoz vettek egy centrifugát, egy mosógépet és két gázpalackot, majd távoztak – ismertette a történteket Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – közölte a százados.

A nyomozás során a rendőrök hamar megtalálták azt, aki megvette az ellopott háztartási gépeket és az egyik gázpalackot, majd eljutottak a gyanúsítottakhoz, akiket szerdán elfogtak. A házkutatások során megtalálták a másik lopott gázpalackot is. Az is kiderült, hogy az 1100 forintot gyorsan elköltötték, sört vettek belőle.

A 41 éves férfi ellen már számos eljárás folyt betöréses lopás miatt. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, ellenük csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tudatta a szóvivő. Mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.