Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Új csúcsra repülhet a dízel ára

Dékány Lóránt
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan nem változik a benzin ára ezen a héten az utóbbi napok árfolyammozgásai alapján, a gázolaj esetében viszont valószínűleg újabb drágulással kell számolni szerdán – írta a Portfolio.hu gazdasági hírportál tegnapi elemzésében. A dízelnél ezzel új árcsúcs születhet, mivel jelenleg egy liter gázolajért átlagosan 377 forintot kell fizetni a kutakon, ami egyezik az idén márciusban beállított történelmi rekorddal.
A Portfolio.hu szerint bár a nemzetközi hangulat a napokban javult, a recessziótól való félelem továbbra is erős. A benzin dollárban mért tőzsdei jegyzésára a héten négy százalék körüli csökkenést mutatott, míg a gázolaj esetében ennél enyhébb, egy százalékhoz közeli visszaesés történt.
Az üzemanyagárra ugyanakkor a forint/dollár árfolyam is hatással van, ami ezúttal is a hazai autósoknak kedvezőtlen irányba mozdult; a hazai fizetőeszköz gyengülést produkált az amerikai devizával szemben. A múlt heti 198-as átlagár után az utóbbi napokban 208 forintos érték alakult ki. Ennek hatására a benzin forintban mért jegyzésára 0,2, a gázolajé pedig 3,4 százalékkal emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.