Újra a teljes vonalon jár a 3-as metró

A ma hajnali üzemkezdettől ismét teljes vonalán közlekedik Budapesten a 3-as metró, miután ideiglenesen átadták a kőbánya-kispesti végállomást.

MNO
2011. 09. 03. 6:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az autóbusz-végállomás infrastruktúrája az ideiglenes használatba vételhez megkívánt készültségi fokot sem éri el, a beruházással kapcsolatos munkák tovább folynak. Az új Kőbánya-Kispest autóbusz-végállomás átadásáig ezért a 85, a 85E, a 98, a 98E, a 136E, a 182, a 184, a 193E, a 200E, a 201E, a 202E, a 282E és a 284E jelű BKV-autóbuszjáratok és a Volánbusz elővárosi járatai továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Határ út metróállomáson kialakított ideiglenes végállomásig járnak. A buszok egy része Kőbánya-Kispestnél is megáll ugyan, de az ideiglenes formában használható metróállomástól távolabbi megállóban, ezért a BKK a Határ úti átszállást javasolja.

A 98E, a 136E, a 193E és a 200E jelzésű autóbuszok a buszvégállomás átadásáig továbbra sem érintik Kőbánya-Kispestet, ezért a Liszt Ferenc repülőtér felé utazóknak továbbra is a Határ úton kell átszállniuk a 200E jelű buszjáratra. Hangsúlyozták: a BKK és a BKV mindent elkövetett annak érdekében, hogy az utasok mielőbb, akár részlegesen használhassák az átépült végállomást; a megkötött megállapodás alapján a bevásárlóközpont építőjének már korábban el kellett volna készülnie mind a metró-, mind a buszvégállomással.

A KöKi Terminál építtetőjének eredetileg augusztus 24-én kellett volna átadnia az új metró- és buszvégállomást, de a munkálatok elhúzódtak, a BKK pedig nem vette át a területet a kivitelező R-Co Zrt.-től, mert úgy látták, a forgalomtechnikai feltételek nem biztosítottak a teljes vonalon közlekedéshez. A 3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán június 21-én rendeltek el vágányzárat az építkezések miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.