Zsarolta a miniszterelnököt, letartóztatták

Csütörtökön letartóztatták Giampaolo Tarantini olasz üzletembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy több százezer eurót zsarolt ki Silvio Berlusconi miniszterelnöktől, megígérve, hogy hallgat prostituáltakhoz fűződő kapcsolatáról.

MNO
2011. 09. 01. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel kiderült, hogy Berlusconi félmillió eurót fizetett Tarantininek, nyomozók gyanítják, hogy a bari üzletember hazudott, amikor korábban azt mondta: a kormányfő nem tudta, hogy a nők, akiket a rezidenciáján rendezett partikra beszervezett, prostituáltak.

A vizsgálatot végzők feltételezik, hogy Berlusconi a jelentős kifizetéssel vásárolta meg Tarantini és ugyancsak letartóztatott felesége hallgatását, mert nem akarta, hogy az ügy nyilvánosságot kapjon, s tovább ártson más prostituáltügyek miatt már megtépázott hírnevének.

A nyomozás ebben az esetben Tarantini ellen indult prostitúció elősegítésének és prostitúcióra való felbujtásnak a gyanújával. Nyomozás folyik Valter Lavitola, a L’Avanti című újság kiadója ellen is, akiről feltételezik, hogy társa volt a Tarantini házaspárnak a zsarolásban.

Berlusconi, aki ebben az ügyben csupán tanúként szerepel, a múlt héten egy interjúban tagadta a zsarolást, és azt mondta, hogy csak segített Tarantiniéknak, akik nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

Az olasz miniszterelnök ellen jelenleg per folyik, amelyben azzal vádolják, hogy egy 17 éves prostituáltnak fizetett a szexért, aki részt vett több, a rezidenciáján rendezett partin. Olaszországban prostituáltnak fizetni nem bűn, feltéve, hogy az illető nagykorú, tehát betöltötte a 18. évét, a prostitúció elősegítése viszont, amivel Tarantinit vádolják, bűncselekmény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.