Főzés a feng shui hagyománya szerint

2000. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a módszer, ahogyan feldarabolunk valamit, befolyásolja a főzés minőségét – olvasható egy fengshui-tanácsokkal ellátott könyvben. Az éles kés nyomán a sima, egyenletes vágásfelület ugyanis világosan felismerhetővé teszi az ételt, amíg a tompa kés nyomán nyers energia kerül az ennivalóba. A magunk sütötte kenyér vagy a nagymama süteménye azért ízlik annyira, mert szeretettel készült.A megfelelő tűzhely szerepét is vitatja a kötet. Meglehetősen nehéz értékelni a mikrohullámű sütőt, ugyanis meglehet, hogy vitamin- és tápanyagkímélően főz, ám a belülről kívülre ható hevítéssel roncsolódik az étek szerkezete. Amit így megeszünk, az valószínűleg esztétikus, de a bevitt energia szempontjából haszontalan. Az így elkészített ételek előbb-utóbb zavart okoznak a szervezetben. Egy kísérlet során bebizonyosodott, hogy a legegészségesebb fatüzeléses módszerrel főzni. Négy edényben vizet forraltak különböző tűzhelyeken. A kihűtött vizekkel több héten át növényeket locsoltak. A legerősebb növény a fafűtéses tűzhelyen forralt vízzel öntözött volt. A mikrosütőben forralt vízzel locsolt növény azonban teljesen elfajzott.Igyekezzünk úgy kialakítani konyhánkat, hogy ne legyen a központi helyen, mert az könynyen okozhat bizonyos evési függőséget. Ilyen helyeken mind a gyerekeknél, mind a felnőttek-nél testsúlyproblémák jelentkezhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.