Már a módszer, ahogyan feldarabolunk valamit, befolyásolja a főzés minőségét – olvasható egy fengshui-tanácsokkal ellátott könyvben. Az éles kés nyomán a sima, egyenletes vágásfelület ugyanis világosan felismerhetővé teszi az ételt, amíg a tompa kés nyomán nyers energia kerül az ennivalóba. A magunk sütötte kenyér vagy a nagymama süteménye azért ízlik annyira, mert szeretettel készült.A megfelelő tűzhely szerepét is vitatja a kötet. Meglehetősen nehéz értékelni a mikrohullámű sütőt, ugyanis meglehet, hogy vitamin- és tápanyagkímélően főz, ám a belülről kívülre ható hevítéssel roncsolódik az étek szerkezete. Amit így megeszünk, az valószínűleg esztétikus, de a bevitt energia szempontjából haszontalan. Az így elkészített ételek előbb-utóbb zavart okoznak a szervezetben. Egy kísérlet során bebizonyosodott, hogy a legegészségesebb fatüzeléses módszerrel főzni. Négy edényben vizet forraltak különböző tűzhelyeken. A kihűtött vizekkel több héten át növényeket locsoltak. A legerősebb növény a fafűtéses tűzhelyen forralt vízzel öntözött volt. A mikrosütőben forralt vízzel locsolt növény azonban teljesen elfajzott.Igyekezzünk úgy kialakítani konyhánkat, hogy ne legyen a központi helyen, mert az könynyen okozhat bizonyos evési függőséget. Ilyen helyeken mind a gyerekeknél, mind a felnőttek-nél testsúlyproblémák jelentkezhetnek.
Otthon start program: tovább élesedhet a verseny a bankok között, ez pedig a hitelfelvevőknek kedvez
